اکوکاردیوگرافی قلب جنین

اکوکاردیوگرافی قلب جنین

اکوکاردیوگرافی جنین، نوعی تصویربرداری تخصصی با استفاده از اسکن قلب جنین با تمام جزئیات است که برای تشخیص نقص‌های قلب استفاده می‌شود. اگر پزشک در معاینات روتین بارداری و سونوگرافی‌ها مشکلی را مشاهده کند، معمولاً برای بررسی دقیق‌تر عملکرد قلب جنین، اکوکاردیوگرافی قلب جنین را تجویز می‌کند. در این مطلب می‌توانید با دلایل، چگونگی انجام و نتایج اکوی قلب جنین آشنا ‌شوید.

دلایل اکوی قلب جنین

عارضه نقص دیواره های قلب نوزاد در بین نقص‌های مادرزادی از بقیه شایع‌تر است. در سونوگرافی هفته‌های ۱۶ تا ۱۸ بارداری، متخصص سونوگرافی، قلب جنین را به دقت بررسی می‌کند تا از سالم بودن آن مطمئن شود. اگر مورد مشکوکی مشاهده شود، مادر برای انجام اکوی قلب جنین به یک متخصص ارجاع داده می‌شود. به این دلیل که قلب جنین در این مرحله بسیار کوچک است، پزشک ممکن است برای رفع کوچک‌ترین شک و تردیدی، اکوی قلب جنین را بررسی کند.

داشتن کمی اضطراب پس از ارجاع شما به متخصص اکوی قلب جنین طبیعی است اما نباید نگران باشید، زیرا حتی درصورتی‌که اسکن نشان‌دهندۀ وجود مشکل کوچکی در قلب جنین باشد، در اغلب موارد، این مشکل تأثیری در سلامت فرزند شما در آینده نخواهد داشت. در صورت وجود موارد زیر نیز ممکن است برای انجام اکوی قلب جنین به متخصص ارجاع داده شوید:

  • در صورت وجود هر نوع سابقۀ مشکلات مادرزادی قلبی در شما یا سایر فرزندان شما نیاز به انجام این اکو وجود دارد.
  • در صورت وجود دیابت، خطر وجود نقص‌های مادرزادی قلب در نوزاد بیشتر می‌شود.
  • مصرف داروهایی که خطر نقص قلب در جنین را افزایش می‌دهد.
  • در صورت مشاهدۀ مشکل در سونوگرافی nt، وقتی اختلال کروموزومی در آزمایش‌های تشخیصی شناسایی نشده است.

روش انجام اکوی قلب جنین و نتایج آن

پزشک در صورت لزوم انجام اکوی قلب جنین، شما را به یک متخصص ارجاع خواهد داد. این اسکن از ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد و معمولاً با قرار دادن دستگاهی بر روی شکم انجام می‌شود. پس از اتمام اسکن، متخصص نتیجه را برای شما شرح خواهد داد. در اکوی قلب جنین، جریان خون در سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌های جنین بررسی می‌شود. این آزمایش به تشخیص مشکلات زیر کمک می‌کند:

  • وجود حفره در قلب
  • تنگ شدن سرخرگ‌ها
  • باز و بسته شدن ناقص دریچه‌های قلب

انجام اکو در اغلب موارد، سالم بودن قلب جنین را تأیید می‌کند. یک نقص جزئی مثل یک حفرۀ کوچک معمولاً خودبه‌خود بهبود می‌یابد و نیازی به اقدامات درمانی نخواهد داشت. اگر قلب جنین مشکلی جدی داشته باشد، بهتر است که زودتر تشخیص داده شود، زیرا اغلب مشکلاتی از این قبیل را می‌توان پیش از تولد نوزاد برطرف کرد. در برخی موارد نیز ممکن است نیاز باشد بعد از زایمان اقداماتی برای رفع مشکل جنین انجام شود. پس لازم است در چنین مواردی نوزاد خود را در بیمارستانی به دنیا بیاورید که بخش مراقبت‌های ویژۀ مخصوص نوزادان داشته باشد.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط