هزینه‌های درمان ناباروری در ایران

هزینه‌های درمان ناباروری در ایران

در صورت وجود مشکل باروری در زن و مرد، پزشک مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را برای تشخیص مشکل ناباروری درخواست خواهد داد. همچنین برای درمان ناباروری راه‌های متعددی وجود دارد و پزشک با توجه به شرایط و علت ناباروری، روش درمانی مناسبی را پیشنهاد می‌کند. روش‌های درمان ناباروری هزینه‌های زیادی دارد که لازم است پیش از انتخاب روش درمانی، از آنها آگاه باشید. در این مطلب با هزینه‌های روش‌های متداول درمان ناباروری در ایران آشنا خواهید شد.

هزینۀ روش‌های کمک‌باروری

در مواردی که مشکل ناباروری ناشی از اختلالات هورمونی، پیری زودرس تخمدان و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است یا علت ناباروری نامشخص است، امکان دارد پزشک برای درمان ناباروری از روش‌های کمک‌باروری استفاده کند. این روش‌های درمان معمولاً در کنار درمان دارویی انجام می‌شود و روش غیرتهاجمی محسوب می‌شود. انتخاب روش درمان در این موارد توسط پزشک و با توجه به شرایط شما انجام می‌شود، هزینۀ برخی از روش‌های درمان متداول در زیر آمده است:

هزینهٔ تلقیح داخل رحمی اسپرم یا IUI

در روش تلقیح داخل رحمی یا iui، اسپرم را از مرد می‌گیرند و در زمان تخمک‌گذاری به رحم زن منتقل می‌کنند. در این روش ممکن است برای تحریک تخمک‌گذاری زن، داروهایی برای او تجویز شود. هزینۀ این روش درمان در سال ۱۴۰۱، حدود یک تا ۳ میلیون تومان برآورد شده است. در صورت موفقیت‌آمیز نبودن با اولین بار انجام این تلقیح، پزشک ممکن است تعداد دفعات بیشتری این روش را آزمایش کند.

هزینهٔ لقاح خارج از رحم یا IVF

اگر روشiui نتوانست ناباروری را درمان کند، ممکن است پزشک از روش کمک‌باروری دیگری به نام لقاح خارج از رحم یا ivf استفاده کند. در این روش، اسپرم و چند تخمک در خارج از رحم، لقاح داده می‌شود و چند تخمک لقاح‌یافتۀ مناسب، بعد از چند روز به رحم زن منتقل می‌شود. در این روش ممکن است تخمک‌های لقاح‌یافتۀ اضافه برای درمان‌های بعدی منجمد شوند. درمان با روش ivf شامل استفاده از دارو، انجام عمل تخمک‌گیری یا پانکچر و همچنین عمل انتقال است. هزینۀ عمل ivf بدون احتساب هزینه‌های آزمایش و داروهایی در سال ۱۴۰۱، از ۱۰ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان برآورد شده است. در صورت نیاز به منجمد کردن رویان‌ها ممکن است هزینۀ بیشتری بابت این موضوع از شما دریافت شود. همچنین در صورت نیاز به انجام آزمایش تشخیص ژنتیک پیش از لانه‌گزینی یا pgd نیز ممکن است هزینۀ اضافه‌ای از شما دریافت شود.

هزینه‌های عمل جراحی درمان ناباروری

گاهی وجود مشکلاتی در رحم و تخمدان باعث ناباروری زنان می‌شود. برای تشخیص یا درمان این مشکل‌ها ممکن است نیاز به انجام عمل لاپاراسکوپی یا هیستروسکوپی باشد. در این عمل، پزشک مشکلات رحم، لوله‌های رحم و تخمدان را از دورن شکم و رحم بررسی و در صورت مشاهدۀ مشکل نسبت به رفع آن اقدام می‌کند. عارضه‌هایی مثل آندومتریوز، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، وجود انسداد یا آسیب‌دیدگی در لوله‌های رحم نیازمند روش‌های درمانی زیر است که هر کدام هزینۀ جداگانه‌ای دارد:

هزینهٔ لاپاراسکوپی

در روش لاپاراسکوپی، پزشک با ایجاد چند حفرۀ کوچک روی شکم و وارد کردن دستگاه لاپاراسکوپ به بررسی مشکل‌های تخمدان، رحم و لولههای رحم می‌پردازد و در صورت نیاز، مشکل‌ها را حین عمل برطرف می‌کند. این روش که نوعی عمل کمترتهاجمی است در اتاق عمل و در بیمارستان انجام می‌شود و هزینۀ آن با توجه به نوع درمانی که انجام می‌شود در سال ۱۴۰۱ حدود ۶ تا ۱۱ میلیون تومان برآورد شده است.  اگرچه ممکن است برخی از هزینه‌های جانبی نیز به این هزینه‌ها اضافه شود.

هزینهٔ هیستروسکوپی

در روش هیستروسکوپی برخلاف لاپاراسکوپی، روی شکم حفره‌ای ایجاد نمی‌شود و هیستروسکوپ از طریق واژن به داخل رحم فرستاده می‌شود و پزشک می‌تواند پولیپ یا فیبروم و انسداد لوله‌های رحم را تشخیص بدهد و آنها را برطرف کند. هیستروسکوپی نیاز به بستری شدن طولانی ندارد و هزینۀ آن در سال ۱۴۰۱ با توجه به نوع درمانی که انجام می‌شود به طور میانگین حدود ۴ تا ۶ میلیون تومان برآورد شده است.

همچنین درمان ناباروری ناشی از عارضۀ واریکوسل در مردان ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته ‌باشد. هزینۀ واریکوسل بدون بیمه با توجه به یک‌طرفه و دوطرفه بودن و عوامل دیگر بین ۵ تا ۱۳ میلیون تومان است. علاوه بر این، زمانی که ناباروری مشخص شود، زوج‌ها می‌توانند درمان ناباروری را در بیمارستان‌های دولتی با ۸۰ درصد تخفیف دریافت کنند. توصیه می‌شود که قبل از مراجعه، با بیمارستان و مرکز ناباروری دولتی تماس بگیرید و راجع به قیمت‌ها و تخفیف‌ها سؤال کنید.

با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مقاله مرتبط